Skip to main content

Как да промените мелодията на телефона си с Android

Как да си смените песента на звънене на телефона (Може 2024)

Как да си смените песента на звънене на телефона (Може 2024)
Anonim

Когато става дума за прави телефона наистина ваш собствен, използването на потребителски тонове на звънене е задължително. Независимо дали избирате един тон на звънене за всички входящи повиквания или определяте конкретен тон за всеки обаждащ се, операционната система Android има пълната сила и гъвкавост, от която се нуждаете.

Инструкциите по-долу важат независимо кой е направил телефона ви с Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi или друг производител. В някои модели, като Samsung Galaxy Note 8, няма добре за да натиснете. Просто натиснете бутона У дома бутон на екрана и отидете на деня си.

Настройване на мелодиите по подразбиране

В зависимост от модела на телефона с Android, който имате, можете да избирате от няколко мелодии за запас. Ето как да прегледате мелодиите, които дойдоха с телефона ви:

  1. От началния екран натиснете Меню и след това изберете Настройки.

  2. Превъртете през Настройки списък докато не намерите звук опция.

  3. Натисни звук опция за показване на списък с настройки, които можете да настроите въз основа на вашите предпочитания.

  4. Изберете телефона Ringtone опция.

    Това може да доведе до диалогов прозорец, който ви пита дали искате да използвате системата Android или съхраняваната от вас музика, за да зададете тона на звънене. Заради този пример изберете Android система.

  5. Изберете един от наличните мелодии, за да чуете какво звучи. Когато намерите такъв, който искате да използвате като стандартно звънене, натиснете добре за да запазите селекцията.

Време е да пазаруваме

Ако тонове на звънене не предлагат желаното ниво на персонализиране, отидете в Google Play и направете бързо търсене на тонове на звънене. Резултатите от търсенето включват много приложения - някои платени и някои безплатни. Два безплатни приложения, които трябва да разгледате, са:

  • ZEDGE Мелодии и тапети: Направете своя телефон стартов разговор със свободните тонове на звънене в това приложение. Той също така включва звуци за известяване, икони на приложения, аларми и безплатни тапети за персонализиране на устройството ви. Можете да изтегляте и използвате висококачествена мелодия за всеки член на вашето семейство или за всеки от вашите приятели. Категориите включват рок, рап и държава, плюс класически мелодии и звукови ефекти. Задайте тонове на звънене на отделни контакти от приложението.

  • RingDroid: Това приложение ви позволява да използвате песен в медийната библиотека, да изберете до 30 секунди от песента и да създадете тон на звънене от нея. Отнема малко време, за да свикнете с интерфейса и работата на приложението, но след като сте направили няколко мелодии, ще откриете, че процесът е лесен и ефективен.

Ако тези две приложения не ви дават желаното ниво на персонализиране или ако искате конкретен набор от мелодии, продължете да превъртате резултатите от търсенето в Google Play, докато не намерите нещо, което ви харесва.

Android улеснява задаването на персонализирани тонове на звънене, за да персонализирате телефона си с Android и да се отървете от този досаден "дроиден" звук всеки път, когато телефонът ви звъни. Тъй като Android Market има толкова много приложения за мелодии, няма причина да имате старомоден звънец като мелодия на звънене по подразбиране.