Как да създадете безплатни мелодии с Audacity

Спестете пари за мелодии чрез изработване на ваши собствени от вашата MP3 библиотека

Вместо да купувате и изтегляте предварително направени мелодии, използвайки едно от многото услуги в Интернет, защо да не правите свои собствени безплатно? Всичко, от което се нуждаете, е цифрова музикална библиотека, мобилен телефон с възможност за възпроизвеждане на MP3 файлове и аудио редактор като много популярната (и безплатна) Audacity.

Трудност: Лесно

Необходимо време: Време за създаване на тон на звънене - максимум 5 минути за MP3.

От какво имаш нужда:

Ето как:

  1. Изтегляне и инсталиране на Audacity

    Ако още не сте получили Audacity , можете да изтеглите последната версия от уеб сайта Audacity. Въпреки че следващият урок използва Windows, Audacity е достъпен за Mac OS X, Linux и други операционни системи. След като го изтеглите и инсталирате, ще трябва да изтеглите и инсталирате Lame MP3 енкодера, за да експортирате MP3 файлове.
  2. Импортиране на MP3 файлове

    Преди да работите с един от вашите MP3 файлове, препоръчително е първо да направите резервно копие на него, така че оригиналът да не се презаписва. След като направите това, кликнете върху раздела " Файл " и изберете опцията " Отваряне ". Прегледайте съдържанието на твърдия си диск, докато намерите MP3 файла, който искате да редактирате; Маркирайте това и кликнете върху Отвори, за да импортирате.
  3. Създаване на MP3 мелодия

    След като сте импортирали, на основния екран ще видите визуално представяне на това в синьо. Използвайте инструмента за мащабиране (иконка с лупа) в горния ляв ъгъл на екрана, за да можете много по-лесно да намерите част от песента, която харесвате. След като сте приближили достатъчно, кликнете отново върху инструмента за избор (над инструмента за мащабиране) и маркирайте част от песента с мишката; типичната дължина на тон на звънене е 30 секунди или по-малко. Кликнете върху раздела Редактиране на менюто и след това изберете Trim, за да изолирате подчертаната секция.
  1. Експортиране на вашето MP3 мелодия

    Накрая, за да запазите мелодията на твърдия диск, кликнете върху раздела Файл на главния екран и изберете опцията Експортирай като MP3 .... Въведете име за файла си и кликнете върху бутона Запазване . Вече можете да използвате новия си създаден МР3 файл като тон на звънене, като го прехвърлите на мобилния си телефон.